Skip to main content

Webinar: nieuwe NS Concessie

Wil jij alles weten over de nieuwe vervoerconcessie voor het Hoofdrailnet? Woon dan woensdagmiddag 15 juni het webinar van Rover bij!

Het Rijk wil de nieuwe vervoerconcessie voor het hoofdrailnet (HRN) voor de periode 2024-2034 onderhands aan NS gunnen. Zeer binnenkort zal het concept Programma van Eisen (PvE) verschijnen. De komende weken mogen de consumentenorganisaties in het Locov, regionale overheden en andere belanghebbenden hierover adviseren.

Wat is er nieuw in de concessie? Waar zitten kansen en risico’s voor de reiziger? Zal de nieuwe concessie zorgen voor meer reizigers door een beter spoorproduct? Worden de tarieven van trein en bus beter op elkaar afgestemd? Wat gaat er veranderen in het internationale spoorvervoer? Deze vragen komen aan bod in het webinar van Reizigersvereniging Rover over de nieuwe concessie voor het HRN.

Je wordt tijdens dit webinar door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bijgepraat over de belangrijkste punten uit het PvE. Daarna zullen Gerrit Spijksma (CEO Qbuzz), Jacco van der Tak (Directeur Communicatie & Corporate Affairs NS) en Wijnand Veeneman (Associate Professor, Faculty of Technology, Policy and Management – TU Delft) hun eerste reactie geven op het voorstel. Freek Bos (Directeur Reizigersvereniging Rover) begeleidt het gesprek, en presenteert de belangrijkste conclusies uit de enquête die is gehouden onder reizigers. Hij legt hierbij de gevonden reizigerswensen naast de eisen die de staatssecretaris middels het PvE aan NS wil stellen.

Datum: 15 juni
Tijd: 15.00 – 16.30 uur

Aanmelden en volgen webinar

Iedereen is welkom om het webinar te volgen. Deelname is gratis, wel vragen we deelnemers zich vooraf aan te melden. Het webinar kan gevolgd worden via Teams. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar het webinar. Je kunt het webinar dan ook eenvoudig toevoegen aan je digitale agenda.

Aanmelden webinar

Politiek en lobby, Symposium, concessies