Skip to main content

Alle dagkaarten van 2022 op een rij

Het is weer lente en de coronamaatregelen zijn nu ook in het OV komen te vervallen. Een goede gelegenheid om weer met het OV eropuit te trekken. Om Het wat makkelijker te maken, zet Rover ieder jaar alle dagkaarten in het OV op een rij.

Dagkaartenoverzicht 2022

Reizigers die er zonder gedoe met het kilometertarief van de OV-chipkaart op uit willen trekken, wordt het helaas niet altijd gemakkelijk gemaakt. En dat terwijl een regionaal dagkaartje soms juist voordeliger kan zijn dan de OV-chipkaart. Dit betekent wel even puzzelen want er bestaat een tal aan dagkaart(product)en. Eropuit met de kinderen? In een aantal regio’s reizen kinderen voor een zeer lage prijs of zelfs gratis mee met een volwassene! 

Nieuw in 2022

De meeste dagkaarten zijn dit jaar duurder geworden. In de provincie Utrecht is het reductietarief van de provinciale dagkaart afgeschaft. De Limburgse familiedagkaart is helemaal verdwenen. De nieuwe Waterbusvervoerder Blue Amigo heeft de prijs van de Waterbusdagkaart verhoogd tot €14,50 – dan is het TouristDayTicket in Zuid-Holland voor dezelfde prijs voordeliger want deze is geldig op bijna alle bussen, trams en metro’s én op de Waterbus! Nieuw is een dagkaart van Qbuzz in Zuid-Holland voor Dordrecht, Gorinchem en de Alblasserwaard.

Bekijk hier het hele dagkaartenoverzicht.

Tarieven, Overig