Skip to main content

Veilig overpad station Putten

Voetgangers die het spoor bij station Putten gelijkvloers willen oversteken, hoeven voortaan niet meer over de drukke autoweg te lopen. Rover-afdeling Amersfoort heeft jarenlang gepleit voor het voetgangerspad en is blij met het resultaat.

Voetgangers die het spoor bij station Putten op een veilige manier willen oversteken, waren de afgelopen jaren aangewezen op een loopbrug. Bij afwezigheid van liften betekent dit dat meerdere reizigers, bijvoorbeeld reizigers met een (lichamelijke) beperking, zware bagage of een kinderwagen, zich op de drukke rijbaan moesten begeven om het lopen van trappen te vermijden.

Rover-Amersfoort maakte zich zorgen over de onveilige situatie: het was niet veilig om van de kaartautomaat gelijkvloers naar spoor 2 te lopen, noch om van spoor 2 naar de halte van de treinvervangende bus te lopen. “Vooral een buggy voor kleuters met kleine zwenkwieltjes blijft nogal eens steken in de spoorrails, je zou dan maar op de rijbaan van een invalsweg staan terwijl er een grote vrachtwagen aankomt..”

Rover-Amersfoort heeft jarenlang bij ProRail gepleit voor een veilig overpad bij station Putten. Uiteindelijk met succes: er is nu een apart overpad voor voetgangers waarbij geen trappen beklommen hoeven worden. Rover-Amersfoort is blij met het veilige overpad.