Skip to main content

Toiletalliantie in een nieuw jasje want ‘Iedere WC Telt’

De Toiletalliantie gaat verder onder een nieuwe naam, mét een nieuwe website en een nieuwe huisstijl. De nieuwe website is vanaf nu te vinden via www.iederewctelt.nl.

Iedere wc extra telt. Vandaar de nieuwe naam: Toiletalliantie, Iedere WC Telt. De alliantie zet zich met ambassadeur Catherine Keyl in voor meer openbare, opengestelde en toegankelijke toiletten.  

In het buitenland is het de normaalste zaak van de wereld. In Frankrijk staan in het kleinste dorp openbare toiletten, in Nieuw-Zeeland, Japan, Singapore en de VS is er zelfs wetgeving die overheden verplicht voor voldoende toiletten te zorgen. Nederland loopt hierin achter. Het gebrek aan goede toegankelijke toiletvoorzieningen in Nederland zorgt voor angst bij patiënten (met bijvoorbeeld spijsverteringsklachten, stoma, incontinentie, etc.) voor gênante situaties en spanning om op pad te gaan. Maar uiteindelijk heeft iedere Nederlander af en toe een toilet nodig.

Rover is al sinds de oprichting een actieve partner in de Toiletalliantie. Rover pleit vooral voor voldoende toiletten onderweg: in treinen, op stations en op knooppunten van openbaar vervoer. Voor iedere reiziger met hoge nood.

Toegankelijkheid