Skip to main content

Rover zoekt vrijwilligers in Friesland

Wil jij je inzetten voor beter openbaar vervoer? Zie je verbeterpunten in jouw regio? Wil je bijdragen aan duurzaam en toegankelijk OV? Ga dan aan de slag als vrijwilliger voor Rover! Op dit moment zijn we vooral op zoek naar vrijwilligers in Friesland.

Heb je ideeën voor jouw dagelijkse traject van- en naar je werk? Heb je kennis over specifieke thema’s binnen het openbaar vervoer of wil die opdoen? Help Rover en de reiziger door actief te worden als vrijwilliger. Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor onze afdeling Friesland, maar ook in andere regio’s zijn enthousiaste vrijwilligers altijd welkom. Dus wil jij je ook inzetten voor beter openbaar vervoer, lees dan vooral even verder.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die de belangen van de reiziger op regionaal niveau in de gaten willen houden door nieuwe plannen van vervoerders te bekijken en hierover te overleggen. Daarnaast zoeken we echte netwerkers en organisatietalenten die hun afdeling willen coördineren. Ben je niet bang om een scherpe mening te laten horen? We zoeken ook vrijwilligers voor de communicatie op de website en in de media. Vrijwilligers worden ondersteund door het landelijk kantoor van Rover.

De afdelingen van Rover zijn het hart van de vereniging. Zij weten het beste wat er speelt in de regio. Daar houden zij zich bezig met het signaleren van verbeterpunten, het lobbyen in de plaatselijke politiek om die verbeteringen voor elkaar te krijgen en het communiceren hierover in de plaatselijke media. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor eigen invulling, bijvoorbeeld het opzetten van onderzoekjes en enquêtes om mogelijke verbeteringen in het plaatselijk OV in kaart te brengen.

Meer weten? Neem dan contact op met Marloes Hofstede (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Bart Meijer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel naar 033-4220450.

Vereniging