Skip to main content

Klachten over Huishoudbeurs in Meldpunt Volle Treinen

De klachten die het Meldpunt Volle Treinen in februari registreerde, hangen duidelijk samen met de Huishoudbeurs. Daarnaast werd vooral Intercity-traject Zwolle – Leeuwarden gemeld, station Zwolle stond deze maand zelfs op de tweede plaats van meest gemelde "volle" stations.

Februari 2019 leverde 766 klachten op in het meldpunt van Rover. Dat zijn er flink wat minder dan vorig jaar, toen februari 1086 meldingen registreerde. In 2018 waren er vooral veel klachten rondom Duivendrecht tijdens de Huishoudbeurs: tot groot bezwaar van Rover besloot NS destijds met alle Intercity’s station Duivendrecht over te slaan om ruimte te maken voor een extra stop op Amsterdam RAI. Dit jaar kwam NS gelukkig met een andere oplossing waardoor Duivendrecht zijn Intercity kon behouden.

Toch was ook dit jaar de extra stop op Amsterdam RAI niet helemaal vlekkeloos in te passen: een aantal reizigers werd verrast door het plotseling vroeger vertrekken van de trein. De IC Schiphol – Amersfoort vertrok tijdens de Huishoudbeurs 1 minuut vroeger vanaf Schiphol en 3 minuten vroeger vanaf Amsterdam Zuid. Rover heeft NS gevraagd reizigers hierover actief te informeren, NS reageerde echter met de constatering dat reizigers wel kunnen omgaan met de onaangekondigde vervroeging van hun vertrektijd. Wel zou NS de communicatie nog evalueren.

Los van enige verwarring over vertrektijden, zorgde de Huishoudbeurs ook dit jaar weer voor veel meldingen over overvolle treinen. Veel reizigers geven in het meldpunt aan dat de trein te kort is voor het aantal reizigers dat mee wilde.

De top 10 van meest genoemde volle trajecten in ons meldpunt in februari:

  1. Intercity Zwolle – Leeuwarden
  2. Intercity Hilversum - Duivendrecht
  3. Intercity Duivendrecht - Amersfoort
  4. Intercity Gouda – Den Haag
  5. Intercity Hilversum – Amsterdam Centraal
  6. Intercity Leeuwarden – Zwolle (-Rotterdam)
  7. Intercity Amersfoort - Utrecht
  8. Intercity Alkmaar – Zaandam - Amsterdam
  9. Intercity Amersfoort - Utrecht
  10. Intercity Leeuwarden – Zwolle (-Schiphol)

Ook een overvolle trein melden? Dit kan via www.volletreinen.nl of de app Meldpunt Volle Treinen.

Benieuwd naar de volle treinen die op dit moment gemeld worden en de actuele drukke stations? De actuele informatie uit ons meldpunt is op deze pagina te bekijken.

Drukte in het OV, Amsterdam, West-Overijssel