Skip to main content

Veel overlast door werkzaamheden Leiden

Rover maakt zich zorgen over de gevolgen van spoorwerkzaamheden rondom Leiden. Veel reizigers in de Randstad krijgen te maken met minder treinen. De overgebleven treinen zijn vaak korter dan normaal. Eerder heeft Rover al een aantal kritische vragen gesteld aan NS gesteld over deze aangepaste dienstregeling.

Van 25 maart tot 15 april vinden grootschalige werkzaamheden plaats rond station Leiden Centraal. De gevolgen zijn groot waardoor ook reizigers in onder meer Haarlem, Amsterdam, Hoofddorp, Den Haag en Almere drie weken lang te maken krijgen met minder treinen. Rover vindt het een goede zaak dat er geen complete buitendienststelling van station Leiden Centraal is, maar heeft de indruk dat er zoveel treinen worden geschrapt dat reizigers meer worden geraakt dan nodig is. Diverse storingen op het spoor gooien nog eens extra roet in het eten.

Reizigers die te maken krijgen met opgeheven Intercity’s, zijn aangewezen op Sprinters die niet altijd voldoende verlengd kunnen worden. Rover heeft aan NS de suggestie gedaan op deze trajecten te rijden met dubbeldekkers om zo meer zitplaatsen te bieden. Ook vraagt Rover zich af waarom de Intercity Direct niet toeslagvrij is.

Slechte informatievoorziening maakt de overlast voor de reiziger nog groter. Zo worden reizigers alleen geattendeerd op een aangepaste dienstregeling rondom Leiden, terwijl de gevolgen ook op andere trajecten merkbaar kunnen zijn. Ook hier heeft Rover NS op aangesproken.

Rover ontvangt veel klachten van reizigers die niet mee kunnen in een overvolle sprinter en daardoor met nog meer vertraging te maken krijgen. Ook Rover-Haarlem krijgt veel klachten binnen over het traject Haarlem - Amsterdam Centraal, waar ook de gevolgen van de werkzaamheden voelbaar zijn. Rover-Haarlem heeft de Haarlemse wethouder van verkeer R. Berkhout verzocht zijn invloed aan te wenden bij NS om de overlast te beperken.

De werkzaamheden zullen uiteraard met NS en ProRail geëvalueerd worden. Ook overlast ervaren? Dien een klacht bij ons in.

Reisinformatie, Werkzaamheden, Drukte in het OV, Holland-Rijnland