Skip to main content

Roep om dubbeldekker treinen tijdens werkzaamheden Leiden

De werkzaamheden aan het spoor op en rond Leiden Centraal veroorzaken al een week lang ontwrichtingen in de wijde omgeving. Een fors aantal treindiensten zijn vervallen. Het woon-werkverkeer heeft ernstig te lijden van vertragingen en treinuitval. Menigmaal konden forensen niet worden meegenomen omdat de treinen die wel reden overvol waren. De verbinding Haarlem - Amsterdam is voor veel Haarlemmers van groot belang. Omdat de werkzaamheden volgens de planning nog twee weken voortduren vraagt Rover-Haarlem aan NS extra maatregelen te nemen om de overlast te beperken.

De overlast is versterkt doordat de informatievoorziening van NS incompleet is en laat is opgestart. Hoewel de werkzaamheden bij Leiden Centraal zijn is de uitwerking helaas merkbaar tot bij Haarlem, Schiphol, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Eerder deze week stelde Rover hierover al enkele kritische vragen aan NS.

Rover-Haarlem ontvangt via twitter en email veel klachten en vragen van reizigers op het traject Haarlem - Amsterdam Centraal. Rover-Haarlem pleit er voor een lange dubbeldekker te laten pendelen tussen Zandvoort en Amsterdam Centraal. Zo zal een verbinding met Amsterdam ontstaan die geen last heeft van vertragingen en verstoringen vanuit Leiden. Dit zou honderden forensen de mogelijkheid bieden ’s ochtends op een behoorlijke manier naar Amsterdam te reizen.

Rover-Haarlem heeft de Haarlemse wethouder van verkeer R. Berkhout verzocht zijn invloed aan te wenden bij NS om in ieder geval de verstoringen voor Haarlem te beperken.

Reisinformatie, Werkzaamheden, Drukte in het OV, Dienstregeling, Haarlem e.o., Holland-Rijnland