Skip to main content

NS gaat beter informeren over spoorwerkzaamheden

NS gaat reizigers beter informeren over de gevolgen van de spoorwerkzaamheden rond Naarden-Bussum. Ook vangen NS-medewerkers omreizenden op bij gesloten poortjes om extra kosten voor de reiziger te voorkomen. Deze toezeggingen heeft NS aan Rover gedaan.

Van 3 tot en met 25 augustus vinden er grootschalige spoorwerkzaamheden plaats rond Naarden-Bussum en Weesp. Tijdens deze periode is er beperkt treinverkeer in deze omgeving. De gevolgen hiervan zijn te merken voor reizigers op trajecten rondom Hilversum, Naarden-Bussum, Weesp, Amersfoort en Flevoland.

Rover heeft NS gewezen op het belang van betere informatievoorziening. Op een aantal trajecten, zoals tussen Amsterdam Muiderpoort en Hilversum Media Park, krijgen reizigers de komende weken met wel zes verschillende omreisroutes te maken. Ook kan het voorkomen dat reizigers moeten omreizen via een station met gesloten poortjes, waarbij het passeren van deze poortjes extra geld kan kosten. Rover heeft NS gevraagd dit op te lossen.

In reactie op het signaal van Rover heeft NS verschillende maatregelen getroffen. Zo worden reizigers die extra poortjes passeren tijdens een omreisroute door NS-medewerkers doorgelaten om extra kosten te vermijden. Ook heeft NS besloten reizigers te attenderen op de afwijkende omreisroutes die de komende weken te verwachten zijn. Daarbij worden extra informatiemiddelen zoals de stadionomroepberichten gebruikt. Rover is tevreden met deze reactie van NS. Rover roept reizigers wel op om de reisplanner vaker te raadplegen omdat deze pas 10 dagen voor vertrek actueel is.

Reisinformatie, Werkzaamheden