Skip to main content
Randstadrail en NS-trein

Overlast door werkzaamheden Den Haag - Rotterdam: Rover vraagt om evaluatie

Rover baalt van de grote overlast voor reizigers door de uitgelopen werkzaamheden tussen Den Haag en Rotterdam, juist nu het zomercarnaval extra reizigers naar Rotterdam trekt. Rover wil met de betrokken partijen in gesprek om te bekijken hoe herhaling voorkomen kan worden.

Door onverwachte tegenslagen bij de spoorwerkzaamheden tussen Den Haag en Rotterdam, krijgen reiziger langer te maken met overlast. De timing is bijzonder ongelukkig: dit weekend rijden er wegens werkzaamheden ook geen treinen op de omreisroute langs Gouda. En dat terwijl er wegens het zomercarnaval extra reizigers op de been zijn. Reizigers kunnen daarom rekenen op extra grote drukte.

Rover baalt ervan dat het openbaar vervoer hier een slechte beurt maakt. Waren de werkzaamheden te strak gepland? Is er vervangend vervoer te regelen op korte termijn? Waarom reden er niet eerder extra metro’s? Rover wil hierover met ProRail en RET in gesprek.

Al eerder moest RET op stel en sprong extra metro’s inzetten omdat bleek dat de metro’s tijdens de werkzaamheden extra vol zaten. “Dit was natuurlijk te verwachten”, stelt Rover-directeur Freek Bos. “Dit kan en moet in de toekomst beter worden geregeld. We nodigen de betrokken partijen uit om samen met ons te bekijken hoe we kunnen zorgen dat deze situatie zich niet nogmaals voordoet.”

Werkzaamheden