Skip to main content
Taart aanbieden Rover

Red Mijn Lijn: goed resultaat gevierd met taart

Met het aanbieden van een feestelijke taart aan vertegenwoordigers van het Rijk en de provincies, vierde Rover deze week dat de gevreesde kaalslag in het openbaar vervoer dit jaar is voorkomen. Met daarbij wel de belangrijke boodschap dat het gevaar nog niet is geweken.

Vorig jaar lanceerde Rover de actie Red Mijn Lijn om aandacht te vragen voor dreigende bezuinigingen in het openbaar vervoer. Veel buslijnen zouden mogelijk verdwijnen of minder vaak gaan rijden. Daarbij hing de reiziger ook forse prijsstijgingen van meer dan 10% boven het hoofd. Rover lanceerde een sticker-actie en een petitie die door 3863 mensen werd ondertekend.

Uiteindelijk ging de Tweede Kamer overstag en werd er een bedrag beschikbaar gesteld om het openbaar vervoer in stand te houden. De ticketprijzen werden bevroren en veruit de meeste bussen bleven rijden. Op sommige plekken rijden zelfs meer bussen, zoals in Friesland. Reden voor een feestje! Wino Aarnink, directeur OV en Spoor van het Ministerie I&W en Jan van Selm, directeur DOVA (Decentrale OV-Autoriteiten), kregen daarom deze week door Rover-directeur Freek Bos taart overhandigd.

Rover is blij met de uitkomsten maar blijft wel aandacht vragen voor de toekomst. “Veel reizigers zijn met ons in actie gekomen voor behoud van hun buslijn, zij zullen nu blij zijn met het resultaat”, aldus Rover-directeur Freek Bos. “Laten we deze mensen en alle reizigers niet teleurstellen en ons als OV-sector voluit inzetten voor goed en betaalbaar openbaar vervoer, voor nu en de toekomst.”

Acties