Skip to main content

De Reiziger buitenlandspecial 2018 is verschenen

Ons blad De Reiziger nummer 2 (maart) van 2018 is verschenen. Deze speciale buitenlandeditie valt binnenkort bij onze leden (elektronisch of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Op vakantie met het openbaar vervoer

Per trein, bus en boot naar verre streken reizen is aangenaam, avontuurlijk, interessant én minder milieubelastend. Daarom ook dit jaar weer een uitneembaar katern boordevol actuele reisinformatie, goede tips, fijne foto’s en boeiende verhalen van reizigers. Je krijgt vanzelf zin om te boeken!

Busje pesten in Leiden

Het goede nieuws: het Leidse busstation blijft aan de centrumkant van het treinstation. Het slechte nieuws: het wordt zo krap dat tien buslijnen er niet meer terecht kunnen en groei van het aantal reizigers uitgesloten is. Wat heeft het gemeentebestuur toch tegen bussen?

Concessie Limburg: een jaar verder

Het op een nieuwe leest geschoeide Limburgse OV leverde vorig jaar veel gemopper op. Meer overstappen, een kwetsbare dienstregeling en tekortschietend kleinschalig vervoer. Hoe staat het er een jaar later mee? De Reiziger ging op onderzoek uit.

Niet te begrijpen

Stations zijn niet altijd gebouwd om ze op een handige manier af te sluiten met poortjes. En toch komen die poortjes er. Twee voor reizigers onbegrijpelijke situaties in de regio Rotterdam.

Op Verkenning: Brussel vanuit de verte

In Brussel zij n vele wandelingen te maken, langs de bekende bezienswaardigheden of in minder bekende delen van de stad. Maar een omtrekkende beweging kan ook, waarbij je af en toe vanuit de verte een hoog gebouw ziet waar je anders vlak langs loopt.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap

Vereniging