Skip to main content

De Reiziger nummer 1 van 2016 is verschenen

DR1 2016Ons blad De Reiziger nummer 1 (januari) van 2016 is verschenen en valt binnenkort bij onze leden (elektronisch of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

De gevolgen van de Noord/Zuidlijn
In 2017 moet de Noord/Zuidlijn in Amsterdam klaar zijn, na 14 jaar bouwen. Welk effect de lijn gaat hebben op het stads- en streekvervoer is nog erg onduidelijk. Maar dat trams en bussen marktaandeel moeten inleveren staat vast. Rover houdt een kritische vinger aan de pols.

De OV-chipkaart: uniek weinig waar voor je geld
‘De OV-chipkaart is uniek in de wereld,’ zo verdedigen de vervoerders het systeem vaak. Ja, vooral in de hoge kosten en het lage service niveau. Dat concludeerde Rover uit een vergelijking met gelijksoortige chipkaartsystemen in Europa. Aan inspiratie voor verbetering geen gebrek!

Vóór, tijdens en na: Rover en de Fyra
‘De reiziger in de kou’, dat is een goede samenvatting van de Fyra-tragedie. Het draaide allemaal nooit om de reiziger en de vervoerdiensten waar die het meest aan heeft. Er volgen nog enkele Kamerdebatten. Wat was de opstelling van Rover in de afgelopen jaren en wat moet er nu verder gebeuren?

Op Verkenning: de stad Maastricht
Wandelen in limburg doen we graag,vaak met Maastricht als aangename uitvalsbasis. Vrienden wezen ons op een tamelijk onbekend pareltje: het belvédèregebied met zijn Hoge en lage Fronten. Op Verkenning knoopt beide stadsdelen aan elkaar in een rondwandeling die zich prima laat verdelen over twee dagen.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.