Skip to main content

De Reiziger buitenlandspecial 2016 is verschenen

DR 2016 02Ons blad De Reiziger nummer 2 (maart) van 2016 is verschenen. Deze speciale buitenlandeditie valt binnenkort bij onze leden (elektronisch of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

De gevolgen van de Noord/Zuidlijn, deel 2
De Noord/Zuidlijn gaat het toekomstige lijnennet van Amsterdam sterk beïnvloeden. Maar er zijn nog andere ontwikkelingen. Wordt het straks stil op het busstation aan het IJ? Wat komt er in de plaats voor de verdwijnende sneltram 51? Houden de wijken van Purmerend hun korte lijntjes met Amsterdam? Marcel Versteeg doet het uit de doeken.

Op vakantie met het openbaar vervoer
Ook dit jaar weer een uitneembaar katern boordevol tips, reiservaringen en praktische informatie – bijvoorbeeld over internationale bussen. De landen zijn alfabetisch gerangschikt, dus makkelijk te vinden. Met veel nieuwe tips en foto’s van lezers en redactie.

De Schwebebahn in Wuppertal
Stel: Het is 1880 en het OV in je stad voldoet niet. Wat doe je? In Wuppertal namen ze geen halve maatregelen: ze legden een monorail aan boven de rivier, waaraan een soort tram kwam te hangen. Het systeem voldeed uitstekend, totdat iemand op het idee kwam om er een circusolifant mee te vervoeren…

Op Verkenning: spoorzoeken langs de Ninglinspo
Alleen al om de naam zou je er eens een kijkje willen nemen. Maar ook de wandeling langs de beek de Ninglinspo is zeer de moeite waard. Weliswaar moet je zo nu en dan nadenken over waar de volgende stap te zetten, maar dat maakt de wandeling des te avontuurlijker.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.