Skip to main content

De Reiziger nummer 3 van 2016 is verschenen

DR 2016 nr 3Ons blad De Reiziger nummer 3 (mei) van 2016 is verschenen en valt binnenkort bij onze leden (digitaal of per post) op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Proeftuin Texel
Texel is niet alleen een populair vakantie-eiland, maar ook een proeftuin voor een experiment met openbaar vervoer. De vaste buslijnen werden vervangen door de Texelhopper. Met onverwachte neveneffecten, zoals een sterk stijgend aantal ‘studenten’… Ludolf Maat brengt de effecten en de stemming op het eiland in kaart.

Op vakantie in Europa per fiets en OV
Wie met fiets en OV op vakantie wil, heeft nog steeds volop mogelijkheden. In steeds meer TGV’s zijn fietsen welkom; dat gold al eerder voor de CitynightLine naar Zürich en München, en de intercity Berlijn. En wat dacht u van de Eurostar, de ferry’s naar Engeland of de langeafstandsbus? Ook dit jaar zetten we de beste opties op een rijtje.

Ravage in de dienstregeling
NS wil de Intercity Brussel sneller maken. Dat kan, maar niet zonder nare gevolgen voor de binnenlandse dienstregeling. Het Locov stelt voor om het over een heel andere boeg te gooien: voeg de Benelux en de Intercity Direct Amsterdam –Breda samen tot één trein van Amsterdam naar Brussel, via de HSL en Breda!

Op Verkenning: Zand tegen Zee
Deze keer volop kans om goed uit te waaien: we wandelen van Petten naar Camperduin. Niet meer langs de Hondsbossche Zeewering, maar door de gelijknamige duinen. En langs eerdere incarnaties van het dorp Petten. Maar dat is niet het enige dat in de loop der tijd onder zand en zee verdween…

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.