Skip to main content
Wagenborg boot naar de Wadden

Rover roept reizigers Friese Waddeneilanden op om mee te denken

Vaker een boot naar de Friese Waddeneilanden? Of juist liever een goedkopere verbinding? Reizigersvereniging Rover roept gebruikers van de veerboten van en naar de Friese Waddeneilanden op om mee te denken over wat zij belangrijk vinden. De reacties neemt Rover direct mee in haar adviezen over het nieuwe contract voor de veerdienst.

In 2029 gaat een nieuw contract van start voor de bootdiensten naar de Friese Waddeneilanden. Vervoersbedrijven Doeksen en Wagenborg dragen dan mogelijk het stokje over of gaan zelf varen onder de nieuwe afspraken. Voor het nieuwe contract komt het Rijk met eisen aan bijvoorbeeld tarieven en dienstregeling. Rover zal namens de reiziger adviseren.

“Dit is hét moment voor reizigers om hun stem te laten horen”, zegt Rover-directeur Freek Bos, “wij zorgen dat de wensen van de reizigers naar de Friese Waddeneilanden direct bij het Rijk op tafel komen te liggen.”

Goede parkeervoorzieningen? Veranderingen in de reisinformatie? Aanpassingen aan de bagageservice? Rover vraagt reizigers om te laten weten wat zij belangrijk vinden voor de waddenveren. Het indienen van een reactie kan tot en met woensdag 22 mei via www.rover.nl/waddenveer.

Friesland, Lokaal