Skip to main content
Station Almere Centrum

Rover in de bres voor nachttrein naar Almere en Lelystad

Doe wat nodig is om een nachttrein naar Almere en Lelystad te realiseren. Dit schrijft Rover in een brief aan beide gemeentes nu de nachttrein dreigt te stranden op wat juridisch uitzoekwerk.

Het leek al bijna in kannen en kruiken, de nachttrein naar Almere en Lelystad. Zowel NS als Arriva gaven aan interesse te hebben de trein te rijden. Beide vervoerders vroegen om een financiële bijdrage, de gemeenten waren bereid dit te betalen. Toch dreigt de reiziger nu zonder nachttrein gestrand te raken. NS heeft namelijk het aanbod moet intrekken en omdat de gemeenten stellen dat zij Arriva geen bijdrage mogen betalen, is ook dat aanbod nu onzeker.

Rover is verbaasd. “Deze nachttrein is een vurige wens van veel reizigers”, stelt Rover-directeur Freek Bos. “Er waren twee partijen die deze trein wil rijden en er is gewoon geld beschikbaar, het kan toch niet zijn dat de reiziger straks met lege handen achterblijft?”,

In de brief roept Rover de gemeenteraadsleden op om alles-op-alles te zetten en daarbij eventueel moeilijke juridische vraagstukken niet te schuwen: “Dat daarvoor moeilijke, maar geen onmogelijke beslissingen nodig zijn, maakt het project niet minder waardevol. Almere en Lelystad kunnen een voorbeeld worden voor Nederland door nachtvervoer voor de reizigers te regelen”.

 

Banner lid worden2

Flevoland, Lokaal