Skip to main content
Qliner in Emmen

Rover-Drenthe bezorgd over tragere bus door verkeersdrempels

Zorg dat de bus wordt ontzien wanneer er verkeersremmende maatregelen worden genomen in Nieuw-Schoonebeek. Dat schrijft Rover-Drenthe in een brief aan gemeente Emmen. Rover maakt zich zorgen om de gevolgen voor het busverkeer wanneer de doorstroming omlaag gaat.

Op steeds meer plekken in Drenthe worden maatregelen getroffen om de snelheid van het verkeer te verlagen. “We begrijpen de behoefte aan een betere verkeersveiligheid, maar gemeenten hebben vaak niet door hoeveel gevolgen dit voor de bus heeft”, stelt Will Gerbers van Rover-Drenthe. “Wanneer zo’n busrit slechts één minuut langer duurt kan dit al betekenen dat er een aansluiting verloren gaat, zelfs dat er over een heel dag een complete busrit moet worden geschrapt.”

De gevolgen zijn al op diverse plekken in Drenthe te zien. In het dorp Annen zijn meerdere busritten geschrapt omdat de drempels voor vertraging zorgden. De dorpen Noordscheschut en Rolde dreigen de bus zelfs helemaal te verliezen waardoor de inwoners straks een veel grotere afstand naar de halte moeten afleggen. Rover-Drenthe wil voorkomen dat ook inwoners van Nieuw-Schoonebeek straks de bus kwijtraken.

“We begrijpen wel dat de gemeente iets wil doen aan de Europaweg, mensen rijden er vaak veel te hard”, erkent Will Gerbers, “maar we vragen de gemeente om maatregelen te nemen waarbij de bus wordt ontzien”.  Rover-Drenthe pleit voor bijvoorbeeld optische wegversmallingen of een snelheidsverlaging waarbij een uitzondering voor de bus geldt. Als dit niet mogelijk is, zou het OV Bureau de extra kosten die dit voor de bus meebrengt, vergoed moeten krijgen.


Banner nieuwsbrief inschrijven 5

Drenthe, Lokaal