Skip to main content
Bus Breng

Rover-Gelderland eist dat laatste bus altijd rijdt

De laatste bus van de dag mag nooit uitvallen. Deze eis stelt Rover-Gelderland nadat enkele keren de laatste bus van de dag niet reed.

Uitvallende busritten met ontbrekende informatie komt nog steeds vaak voor in Gelderland. Zo blijkt uit binnengekomen klachten die Rover-Gelderland heeft geanalyseerd. De Rover-afdeling is vooral onaangenaam verrast om te vernemen dat bij Breng de laatste bus van de dag enkele keren niet reed. “Reizigers staan op zo’n moment echt in de kou”, stelt René Coveen, voorzitter van Rover-Gelderland. “We zien dat reizigers soms bergen moeten verzetten om zelf thuis te komen, vaak lukt dit alleen dankzij de hulp van anderen.”

In Gelderland heeft Rover daarom nu de eis gesteld: op iedere lijn tenminste één bus per uur en de laatste rit van de dag mag nooit uitvallen. “Desnoods wordt die laatste rit gereden met één of meer 8-persoons busjes”, zegt René Coveen. “Zolang die van een afstand in het donker maar wel als openbaar vervoer herkenbaar zijn, dus niet alleen een A4-tje achter de voorruit”.

Er is ook goed nieuws, blijkt uit de klachtenanalyse. Want reizigers zijn wel tevreden over de buurtbussen en de OV-medewerkers. “De OV-medewerkers in Gelderland blijven vriendelijk en worden onverminderd gewaardeerd”, concludeert René Coveen. “Dat geldt ook voor de vrijwilligers die in Gelderland op 38 buurtbuslijnen rijden.”


Banner nieuwsbrief inschrijven 1

Gelderland, Lokaal