Skip to main content
Banner Heel Holland Reist

Rover vraagt Tweede Kamer om NL Ticket

Openbaar vervoer weer betaalbaar en minder files op de weg: met deze argumenten heeft Rover de Tweede Kamer deze week in een brief opnieuw opgeroepen de eerste stappen te zetten voor de invoering van een voordelig NL Ticket.

Deze week stond de begroting voor het openbaar vervoer voor 2025 in de Tweede Kamer op de agenda. Een goede gelegenheid voor Rover om de Tweede Kamer op te roepen een eerste stap te zetten voor de invoering van het NL-ticket: een abonnement voor onbeperkt reizen in het OV voor een vaste lage prijs. Al ruim 12.000 mensen steunden de campagne Heel Holland Reist waarmee Rover zich voor zo’n voordelig ticket inzet. Al eerder heeft Rover de wens aangekaart in een notitie aan de Tweede Kamer.

Inmiddels hebben de OV-bedrijven aangegeven een ‘NL Ticket Light’ te willen onderzoeken voor bepaalde doelgroepen zodat minima voordelig kunnen reizen in de daluren. Een goed begin, vindt Rover, maar uiteindelijk zou het OV voor iedereen financieel aantrekkelijk moeten worden. Hiervoor is echter wel een investering van het Rijk nodig. Rover-directeur Freek Bos: “Als je openbaar vervoer goedkoper maakt dan kost dat allereerst geld. Uiteindelijk zal dit leiden tot extra reizigers en verdienen vervoerders een deel van de kosten dus terug. Ook de overheid verdient uiteindelijk geld want meer mensen in het OV betekent ook minder files en dus minder geld wat nodig is voor investeringen in asfalt”.

De voordelen van een NL-ticket zijn groot, schrijft Rover in de brief aan de Tweede Kamer: “de prijzen hoeven niet omhoog als er meer reizigers in het openbaar vervoer zijn; de sociale veiligheid wordt beter in het OV; meer duurzame reizigers betekent minder milieuschade. Op deze manier worden reizigers weer verleid in het openbaar vervoer te komen”.


Banner Reizigerspanel aanmelden 7

Acties