Skip to main content
Busstation Den Haag

Rover Den Haag grotendeels positief over plannen 2025

Een speciale Strandexpress naar zee en extra trams op lijn 9: dit kan de reiziger in Den Haag in zomer 2025 verwachten als het vervoerplan van HTM wordt uitgevoerd. Rover Den Haag heeft alvast positief gereageerd maar vraagt wel aandacht voor het gebrek aan openbaar vervoer in de wijk Vroondaal.

De reiziger in Den Haag kan zich volgend jaar verheugen op meer bus- en tramritten. Schijnbaar heeft HTM het personeelstekort weten op te lossen, constateert Rover Den Haag tevreden. De Rover-afdeling reageert positief op de geplande extra ritten op de trams 2 en 34, de extra busritten in de avonduren en op de introductie van de nieuwe 18 meter E-bussen op het HTM-net.

Rover Den Haag heeft nog wel wat opmerkingen. Zo zouden er betere routes te overwegen zijn voor spitstram 10 in het Statenkwartier en bus 23 in Bohemen naar Kijkduin. Ook wordt het tijd om een aantal bushaltes die tijdens corona zijn opgeheven in ere te herstellen, vindt Rover.

Speciale aandacht vraagt Rover Den Haag voor de nieuwe wijk Vroondaal. Deze wijk valt onder het gebied van EBS die langs de wijk rijdt maar er niet doorheen. Rover pleit ervoor de wijk toe te bedelen aan het HTM-gebied en hier een experiment met kleinschalig vraagafhankelijk vervoer te starten.

Meer lezen? Rover Den Haag heeft hierover een advies gepubliceerd en een tekst die diende als basis voor een inspraakreactie bij de gemeente.

Den Haag, Lokaal